Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

Το σημαντικότερο είναι το ταξίδι


Σε ένα Draft που απαρτιζόταν από ονόματα όπως Michael Jordan, Hakeem Olajuwon και Charles Barkley, πολλοί, δεν θα μπορούσαν να προβλέψουν ότι o guard που επέλεξαν οι Utah Jazz στο νούμερο δεκαέξι, θα έφτανε στην κορυφή της λίστας των ασίστ. Κάποιοι, θεώρησαν ότι ο σωματότυπος του ήταν ακατάλληλος για το NBA των 90's όπου κυριαρχούσαν οι ψηλοί. Η απάντηση σε όλους αυτούς δόθηκε μετά από έτη υπομονής, σκληρής δουλειάς και αφοσίωσης.


Στις 26 Μαρτίου του 1962, ήρθε στη ζωή ένας από τους σπουδαιότερους άσσους όλων των εποχών. Γεννήθηκε στο Spokane της Washington και μεγαλώνοντας αποφάσισε να ακολουθήσει την παράδοση της οικογένειας και να ασχοληθεί με τον αθλητισμό. Την περίοδο του κολλεγίου αγωνιζόταν με την ομάδα μπάσκετ του πανεπιστημίου, Bulldogs, της Gonzaga. Η καριέρα του στο NBA άρχισε την σεζόν 1984-1984 στους Utah Jazz και τελείωσε την σεζόν 2002-2003 στην ίδια ομάδα.


Οι αμφισβητίες του μικρόσωμου John, πίστευαν όταν η παρουσία του στο NBA θα ήταν προσωρινή. Ο ίδιος, όμως, αποτελεί έναν από τους παίχτες με την μεγαλύτερη διάρκεια στο NBA έχοντας χάσει μόνο είκοσι δύο παιχνίδια σε μια καριέρα δεκαεννέα ετών.

Ένα χρόνο μετά το Draft του Stockton, η δέκατη τρίτη επιλογή των «Μορμόνων» οδήγησε στην δημιουργία του σπουδαιότερου και εμβληματικότερου διδύμου της ιστορίας τους. Το «Stockton to Malone» άφησε το στίγμα του στο NBA και έδωσε ελπίδα στους κατοίκους της Salt Lake για τον τίτλο. Οι Stockton και Malone μαζί με τον coach Sloan, οδήγησαν τους Utah Jazz σε δύο συνεχόμενους τελικούς NBA. Το πολυπόθητο πρωτάθλημα δεν έφτασε ποτέ στο Delta Center, ωστόσο οι οπαδοί του έγιναν αυτόπτες μάρτυρες του ενδεχομένως καλύτερου pick n roll στην ιστορία του NBA.


Οι Jazz έπειτα από την απόσυρση του, τίμησαν το παίχτη-ορόσημο για το francishe τους, αφιερώνοντας το όνομα του σε μία οδό μπροστά από το Delta Center (σημερινή Vivint Smart Home Arena) καθώς και αποσύροντας το νούμερο δώδεκα της φανέλας του.


Ο Stockton, καθ' όλη την διάρκεια της καριέρας του, δεν έλειψε ποτέ από τη post-season. Έχει λάβει μέρος σε δέκα All-Star Game, έχει αναδειχθεί έντεκα φορές στις κορυφαίες πεντάδες της σεζόν, ήταν μέλος της Dream Team του 92', είχε για εννέα σεζόν τις περισσότερες ασίστ στην λίγκα και είναι μέχρι και σήμερα ο άνθρωπος με τα περισσότερα κλεψίματα και με τις περισσότερες ασίστ στην ιστορία του NBA. Ανήκει στους καλύτερους παίχτες που δεν απέκτησαν ποτέ δαχτυλίδι πρωταθλητή.



Παρ' όλα αυτά, ο Stockton απέδειξε περίτρανα πως η υπομονή, η ταπεινοφροσύνη, η πίστη σε μία ομάδα, η μετριοφροσύνη, το χαμηλών-τόνων προφίλ και η προσήλωση, μπορούν να σε οδηγήσουν στο μεγαλείο.

Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Labels

Αναγνώστες