Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

Η πιο «σκοτεινή» μέρα στην ιστορία του NBA


Στις 19 Νοεμβρίου του 2004, οι πρωταθλητές Detroit Pistons φιλοξένησαν τους Indiana Pacers στο The Palace of The Auburn Hills. Η μέρα εκείνη έμελλε να εξελιχθεί ως η πιο σκοτεινή μέρα στην ιστορία του NBA.


Οι Pacers είχαν προβάδισμα δεκαπέντε πόντων με λιγότερο από ένα λεπτό για τη λήξη του αγώνα. Ο Ben Wallace σε μια κίνηση στο post θα αποφύγει τον Stephen Jackson, αλλά θα δεχθεί ένα σπρώξιμο στον αυχένα του από τον Ron Artest* πριν προλάβει να τελειώσει τη επίθεση με lay-up. Ο καλύτερος αμυντικός για εκείνη την σεζόν, Wallace, θα ανταποδώσει στο σπρώξιμο. Έπειτα, ο διαιτητής της πλάγιας γραμμής θα αποτρέψει να συνεχιστεί η φιλονικία μεταξύ των δύο οξύθυμων χαρακτήρων, συγκρατώντας τον Artest. Στη συνέχεια θα επέμβουν οι  παίχτες, τα διοικητικά στελέχη και οι προπονητές των δύο ομάδων, ώστε να χωρίσουν τη «μάζα» που είχε δημιουργηθεί.

Ενώ ο Artest ξάπλωνε στην γραμματεία για να ηρεμήσει, αρχικά δέχτηκε μια πετσέτα από τον Ben Wallace και ύστερα ένα πλαστικό ποτήρι γεμάτο μπύρα από έναν οπαδό. Ο τέως αμυντικός της σεζόν εξοργίστηκε και κινήθηκε ορμητικά προς τις κερκίδες. Έπειτα από την ανταλλαγή γροθιών μεταξύ οπαδών και παιχτών των Pacers εντός και εκτός παρκέ, οι τελευταίοι πήραν τον δρόμο για το dressing room. Κατά την έξοδο τους από το παρκέ, ακολούθησε η ρίψη αναψυκτικών, ποπ-κορν, ρουχισμού ακόμα και μιας καρέκλας με στόχο τον Jermaine O'Neal.


Το NBA απέκλεισε τους οπαδούς των Pistons που είχαν συμμετάσχει στον καβγά από όλα τα παιχνίδια της ομάδας, καθώς και επέβαλλε κυρώσεις στους Jermaine O'Neal, Ron Artest, Stephen Jackson, Ben Wallace, David Harrison, Elden Campbell, Reggie Miller, Chauncey Billups, Derrick Coleman και Anthony Johnson. Συνολικά, τα πρόστιμα άγγιξαν το ύψος των έντεκα εκατομμυρίων δολαρίων. Επιπρόσθετα, απαγορεύτηκε η αγωνιστική δράση στους προαναφερθέντες για συνολικά 146 παιχνίδια, με τον Artest να χάνει ολόκληρη την σεζόν. Τελικά, η νίκη δόθηκε στους Pacers με το ρολόι να έχει κολλήσει στα 45.9 δευτερόλεπτα.

Οι οπαδοί του Palace of the Auburn Hills, έγιναν αυτόπτες μάρτυρες ενός καβγά που αποτελεί το πιο κραυγαλέο και ντροπαιστικό θεάμα στην ιστορία του NBA. Αναμφίβολα, το παιχνίδι αυτό, είναι μία ανάμνηση που μικροί και μεγάλοι θα ήθελαν να ξεχάσουν.


* ή Metta World Peace 
Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Labels

Αναγνώστες