Τρίτη 7 Απριλίου 2020

Παρτάροντας με τον Dennis Rodman


 

 Ο Dennis Rodman ήταν και είναι ένας ιδιαίτερος χαρακτήρας και ένας party animal με την πραγματική έννοια της λέξης. Όταν τελείωσε με την μπασκετική του καριέρα συνέχισε να βγάζει τα προς το ζην, κάνοντας πάρτι και ταξιδεύοντας σε όλο τον κόσμο. Ο άνθρωπος αγαπούσε τόσο πολύ το ξενύχτι, την τρέλα και το αλκοόλ, που έφτασε να πει ότι "πιθανότατα κάποια μέρα θα πιω τόσο πολύ μέχρι το σημείο που δεν θα ξυπνήσω ποτέ ξανά." Τα αγαπημένα του hobby δεν δημιουργήθηκαν μετά το NBA, αλλά πριν και -κυρίως- κατά την διάρκεια αυτού.





Βρισκόμαστε στο σωτήριο έτος 1997. Οι Bulls έχουν φτάσει για μια 2η συνεχόμενη χρονιά στους τελικούς του NBA, με τον Dennis να διεκδικεί το 4ο δαχτυλίδι του. Αυτή την φορά όμως, το Σικάγο δεν έχει την λάμψη των 72 νικών της προηγούμενης χρονιάς και έχει να αντιμετωπίσει τους πεινασμένους και πανίσχυρους Utah Jazz του Karl Malone και του John Stockton που θα παίξουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους σε τελικούς NBA. Το πρόβλημα όμως για τον Dennis δεν είναι ότι έχει να αντιμετωπίσει τον MVP της χρονιάς, έναν από τους καλύτερους power forwards όλων των εποχών, αλλά το ότι κάποια παιχνίδια των τελικών γίνονται στην Salt Lake City, η οποία δεν φημίζεται για την νυχτερινή ζωή της. Ο Rodman φτάνει να μισεί τόσο πολύ την πόλη, που κατά την διάρκεια των τελικών προκαλεί συνέχεια τους οπαδούς των Jazz, φωνάζοντας τους "Καλά, πως στο διάολο ζει κανείς εδώ πέρα."


Κάπως έτσι, στο κενό ανάμεσα στο Game 3 και 4, ο Dennis αποφασίζει ότι δεν αντέχει άλλο. Παίρνει τηλέφωνο έναν δισεκατομμυριούχο φίλο του, παίρνει και τον Billy Corgan, μπαίνουν στο ιδιωτικό τζετ του δισεκατομμυριούχου και πηγαίνουν στο Las Vegas. Οι 3 άντρες θα μείνουν ξύπνιοι όλο το βράδυ, πίνοντας ότι βρουν μπροστά τους, πηγαίνουν σε πάρτι και τζογάρουν. Ο Dennis γίνεται τόσο χάλια που σε κάποια φάση ρίχνει τα ζάρια οπουδήποτε άλλου εκτός από εκεί που παιζόταν το παιχνίδι. Το πρωί, με συνολικά 0 ύπνο, αποφασίζουν να επιστρέψουν πίσω στην Salt Lake City γιατί οι Bulls είχαν πρωινή προπόνηση. Ο Corgan ζαλισμένος από το ξενύχτι και το αλκοόλ, κοιτάει, μισοκοιμισμένος από τις κερκίδες, τον Rodman, που όλως παραδόξως έδειχνε τελείως καλά, να κάνει φυσιολογικά την προπόνησή του. Μόλις τελειώνει και η συνέντευξη τύπου, ο Dennis πλησιάζει τον φίλο του στις κερκίδες και του λέει "Πάμε πίσω;", εννοώντας προφανώς το Las Vegas, αυτή την φορά χωρίς το αεροπλάνο του φίλου του. Αυτή την φορά ο εξαντλημένος Corgan δεν μπόρεσε να ακολουθήσει αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον "The Worm", να μπει σε ένα κανονικό, επιβατικό αεροπλάνο, για να τζογάρει, να πιει και να διασκεδάσει. Γυρνώντας στο ξενοδοχείο, ο Billy Corgan πέφτει πάνω στον Phil Jackson ο οποίος για όλη την υπόλοιπη σειρά των τελικών, τον αγριοκοίταζε, θεωρώντας τον κακή επιρροή για τον Dennis Rodman!!!

Μερικές μέρες μετά, οι Bulls θα πανηγυρίσουν τον 5ο τίτλο της ιστορίας τους.






Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Labels

Αναγνώστες