Παρασκευή 12 Απριλίου 2019

Playoffs 2019: Preview 1ου γύρου (Ανατολή)



Η 73η σεζόν στην ιστορία του NBA, μόλις τελείωσε. 16 ομάδες θα συνεχίσουν στην επόμενη φάση και θα προσπαθήσουν να διεκδικήσουν το πολυπόθητο τρόπαιο του πρωταθλητή, ενώ οι υπόλοιπες 14 θα ξεκινήσουν τις διακοπές του λίγο νωρίτερα. Πάμε να δούμε τα ζευγάρια των playoffs!



Milwuakee Bucks (1) vs Detroit Pistons (8): Οι Bucks θα μπουν στα playoffs για 2η συνεχόμενη χρονιά. Το καλοκαίρι ακόμα και οι πιο αισιόδοξοι αναλυτές, πίστευαν ότι μπορούν να φτάσουν μέχρι την 5η θέση. Οι Bucks τελείωσαν 1οι στην regural season. Στα playoffs διασταυρώνονται με τους Pistons, μια ομάδα που στην κανονική διάρκεια της σεζόν, κέρδισαν 4 φορές σε 4 παιχνίδια. Οι Bucks έχουν τα κορμιά και το playstyle για να κερδίσουν σχετικά εύκολα το Detroit που μπαίνει στα playoffs με ρεκόρ 41-41.Οι Pistons με όπλα τους, τους εξαιρετικούς Blake Griffin και Andre Drummond, και βασιζόμενοι (ίσως) σε κοντά σχήματα για να σταματήσουν την πολύ καλή κυκλοφορία των Bucks, θα προσπαθήσουν να φανούν όσο πιο ανταγωνιστικοί γίνεται. Τελευταία φορά που το Milwuakee πέρασε τον 1ο γύρο των Playoffs, ήταν την σεζόν 2000-2001, όταν έφτασαν μέχρι τους τελικούς περιφέρειας.
Πρόβλεψη: 4-0 ή 4-1 Bucks.

Toronto Raptors (2) vs Orlando Magic (7): Πέρυσι οι Raptors τερμάτισαν 1οι στην Ανατολή με ρεκόρ 59-23. Φέτος είναι 2η με ρεκόρ 58-24. Πέρυσι είχαν την 5η καλύτερη άμυνα και την 2η καλύτερη επίθεση. Φέτος έχουν την 5η καλύτερη άμυνα και την 5η καλύτερη επίθεση. Κι όμως φέτος οι Raptors είναι καλύτεροι. Έχουν έναν ξεκάθαρο ηγέτη (Kawhi), All-Star level supporting cast (Lowry, Ibaka, Siakam) και έναν πολύ βαθύ πάγκο. Από την άλλη, το Orlando μπαίνει για 1η φορά στα playoffs έπειτα από 7 ολόκληρα χρόνια. Ο Vucevic κάνει ακόμα μια καταπληκτική χρονιά, ο Gordon δεν έχει κάνει ακόμα το step up που όλοι περιμένουμε, ο Fournier είναι ένας πολύ καλός σκόρερ, αλλά δεν είναι ηγέτης σε καμία περίπτωση και ο Terrence Ross αν και φέτος είναι αρκετά καλός, είναι ή το ύψους ή του βάθους. Στα 4 παιχνίδια που βρέθηκαν αντίπαλες φέτος οι 2 ομάδες, πήραν η κάθε μία από 2. Οι Raptors θα περάσουν από το Orlando αλλά θα χάσουν τουλάχιστον ένα παιχνίδι.
Πρόβλεψη:
4-1 ή 4-2 Raptors.

Philadelphia 76ers (3) vs Brooklyn Nets (6): Οι 76ers φέτος άλλαξαν πολλά πράγματα. Καταρχήν, το καλοκαίρι άλλαξαν GM. Τον Νοέμβριο έφεραν τον Jimmy Butler από την Minnesota, δίνοντας ως αντάλλαγμα τους Saric και Covington (1η Καλύτερη Αμυντική Πεντάδα πέρυσι). Τον Φεβρουάριο πήραν και τον Tobias Harris, ξεφορτώθηκαν τον Fultz, δυνάμωσαν κάπως τον πάγκο τους και τερμάτισαν στην 3η θέση της Ανατολής. Όσο κι αν άλλαξε όμως η ομάδα, κάποια πράγματα παραμένουν σταθερά. Ο Embiid παραμένει ο καλύτερος παίκτης των Sixers (με αυτόν στο γήπεδο, έχουν το 2ο καλύτερο net rating, διαφορά επίθεσης-άμυνας, στην Λίγκα, ενώ όταν λείπει έχουν το ίδιο net rating με τους Grizzlies), ο Simmons αν και φοβερός παίκτης, ακόμα δεν έχει βάλει το σουτ στο παιχνίδι του και πληγώνει το spacing στην ομάδα, ο πάγκος είναι και πάλι αδύναμος και ο προπονητής της ομάδας σίγουρα δεν λογίζεται από τους καλύτερους που υπάρχουν αυτή την στιγμή στην Λίγκα. Από την άλλη οι Nets, μπαίνουν για 1η φορά μετά από 3 χρόνια, δεν έχουν κάτι να χάσουν, είναι μια από τις (πολύ) ευχάριστες εκπλήξεις της φετινής σεζόν και έχουν δείξει πως μπορούν να κοιτάξουν στα μάτια οποιοδήποτε αντίπαλο. Η ομάδα του Kenny Atkinson θα κοιτάξει στα μάτια την Φιλαδέλφεια (κάτι που λένε και τα μεταξύ τους παιχνίδια φέτος, 2 νίκες για την κάθε ομάδα) αλλά στο τέλος θα πέσει μαχόμενη. Οι 2 ομάδες έχουν διαφορετικούς στόχους και η Φιλαδέλφεια έχει τις προσωπικότητες για να μπορέσει να περάσει από το Brooklyn.
Πρόβλεψη:
4-2 Sixers.


Boston Celtics (4) vs Indiana Pacers (5):  Πάμε  να δούμε λοιπόν την πιο αμφίρροπη σειρά των φετινών playoffs της Ανατολής. Μια νίκη μόνο χωρίζει τους Pacers από τους Celtics. Μια νίκη που μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην έκβαση της σειράς. Όλοι πίστευαν ότι φέτος είναι η ώρα της Βοστόνης. Πέρυσι έφτασαν μια ανάσα από τους Τελικούς, χωρίς τους Irving και Hayward. Φέτος, οι Jayson Tatum, Jaylen Brown, Terry Rozier, Marcus Smart, θα είχαν ακόμα περισσότερα παιχνίδια στα χέρια τους. Θα ήταν πιο έτοιμοι να βοηθήσουν την Βοστόνη να πρωταγωνιστήσει. Μέχρι τώρα όμως δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Ο Hayward επέστρεψε αλλά δεν είναι ο ίδιος, ο Rozier δεν είναι καλός, ο Brown σε πολλά παιχνίδια είναι τραγικός, ο Tatum δεν έκανε ακόμα το step up, ο Kyrie αν και κάνει τρομερή χρονιά δεν δείχνει να βρίσκει χημεία με τους συμπαίκτες του και ο Smart που και φέτος είναι πολύ χρήσιμος και πλέον έχει αρχίσει να βρίσκει και το σουτ του, θα είναι εκτός στην σειρά με τους Pacers και το πιθανότερο είναι ότι δεν θα παίξει και στον 2ο γύρο, αν φυσικά οι Cetlics περάσουν. Από την άλλη η Indiana, στερήθηκε φέτος τον superstar της αφού ο Oladipo χτύπησε και θα χάσει όλη την σεζόν, αλλά και πάλι δείχνει αξιόμαχη, καταφέρνοντας να τερματίσει 5η. O Bogdanovic χωρίς τον Smart να τον μαρκάρει θα βρει αρκετούς χώρους για να τρυπήσει την άμυνα των Celtics, ο Turner θα κόψει πολλά σουτ (2,7 τάπες ανά παιχνίδι σε 74 παιχνίδια), ο Sabonis θα είναι και πάλι πολύ χρήσιμος από τον πάγκο και γενικότερα η Indiana θα παλέψει στα ίσια για την πρόκριση της στον 2ο γύρο, απέναντι σε μια ομάδα που φέτος "έπρεπε" να πρωταγωνιστεί.  Αν σε κάποια σειρά playoffs πρέπει να προβλέψουμε ότι θα έχει Game 7, η απάντηση είναι προφανής. Η Βοστόνη δεν θα περάσει καλά στην Indiana.
Πρόβλεψη:
4-3 Celtics.











Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Labels

Αναγνώστες