Τετάρτη 24 Απριλίου 2019

It was Dame Time in Portland

            It was Dame Time in Portland

Οι Blazers υποδέχτηκαν χθες τους Thunder στο Moda Center με την σειρά να βρίσκεται 3-1 υπέρ των πρώτων. Για την αρμάδα του Billy Donovan, η κατάσταση ήταν «win or go home» εν αντιθέσει με αυτή του Portland που με μία νίκη θα έπαιρναν την πρόκριση για τα ημιτελικά της Δύσης.



Η πρώτη περίοδος εξελίχθηκε ιδανικά για τους Thunder, οι οποίοι με πρωτεργάτη τον Paul George και σκοράροντας με ποσοστό 16/23 (70%) εντός πεδιάς προηγούνταν με διαφορά 8 πόντων.

Το τέλος του ημιχρόνου, βρήκε τους Blazers μπροστά στο σκορ 60-61. Η ομάδα του Portland «ανέβασε στροφές» στην άμυνα και περιόρισε τους Westbrook και George επιθετικά, ενώ ο Lillard ήταν «καυτός» πίσω από τα 7,25 και τελείωσε το ημίχρονο με 34 πόντους.

Στην τρίτη περίοδο, οι George και Westbrook «πήραν από το χέρι» την Oklahoma και την οδήγησαν μπροστά στο σκορ με 88-90 στο τέλος της περιόδου.  Στον αντίποδα, οι Blazers βρίσκονταν καθ'όλη την διάρκεια της περιόδου μπροστά στο σκορ βασιζόμενοι κυρίως στην επιθετική λειτουργία των Lillard και Kanter άλλα ένα σερί 8-0 υπέρ των Thunder στα τελευταία 3' του παιχνιδιού «ψαλίδισε» την διαφορά.

Στην τέταρτη περίοδο, οι Thunder απέκτησαν διαφορά 15 πόντων, όμως οι Blazers κατάφεραν στα τελευταία 5' με ένα επιμέρους 13-4 να την καλύψουν. Στo τελευταίo λεπτό του αγώνα, ο CJ ευστόχησε σε ένα mid range shot μπροστά στον George και ισοφάρισε το σκορ. Ο τελευταίος, έκανε ακριβώς το ίδιο στην άλλη πλευρά του γηπέδου και έδωσε προβάδισμα 2 πόντων στην ομάδα του. Έπειτα ο Dame, σκοράροντας με ένα drive, ισοφάρισε το σκορ με 32'' να απομένουν. Ο Westbrook επιχείρησε να κάνει το ίδιο, αλλά  η προσπάθεια του δεν στέφθηκε με επιτυχία. Η τελευταία επίθεση ανήκε στους Blazers με την μπάλα να βρίσκεται στα χέρια του συνήθη ύποπτου Damian Lillard. O ίδιος σε μια κατάσταση «deja vu» σκόραρε σχεδόν από το logo του Moda Center μπροστά στον Paul George και έστειλε την ομάδα του στα ημιτελικά της Δυτικής Περιφέρειας.





Ατομικά στατιστικά:

Damian Lillard: Pts: 50, Rebs: 7, Asts: 6.
Paul George: Pts: 36, Rebs: 9, Asts: 3.
Russell Westbrook: Pts: 29, Rebs: 11, Asts:14.
Harkless/McCollum: Pts: 17.

Καταλυτικός παράγοντας των Blazers υπήρξε ο Kanter, ο οποίος αγωνίστηκε παρόλο που αποκόμισε τραυματισμό στο τέλος του ημιχρόνου.




Συνολικός απολογισμός της σειράς:

Οι OKC προβλημάτισαν για άλλη μια χρονιά στην post season και πλέον μετράνε 3 αποκλεισμούς στον πρώτο γύρο των Playooffs σε ισάριθμες χρονιές. Οι Blazers κατάφεραν να περάσουν στα ημιτελικά της Δύσης μετά από 5 χρόνια. Ταυτόχρονα, ξεπέρασαν την άσχημη εικόνα τους από την πορεία τους στην περσινή post season.


Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Labels

Αναγνώστες