Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019

Ο Μεσσίας των Cavaliers



Σε ένα draft στις αρχές τις προηγούμενης δεκαετίας οι Cleveland Cavaliers επιλέγουν έναν από τους καλύτερους παίκτες όλων των εποχών σε επίπεδο high school. Επιλέγουν τον ''Μεσσία". Όχι δεν αναφέρομαι στον Lebron. Στις 26 Ιουνίου, με το 6ο pick στο Draft του 2002, οι Cavaliers επιλέγουν τον Dajuan Wagner.



Το Camden είναι μια πόλη που διακρίνεται για την εγκληματικότητα, την φτώχεια και την διαφθορά της. Οι καταστάσεις που ζει ένα μικρό παιδί στις γειτονιές της πόλης είναι επικίνδυνες. Είναι πολύ εύκολο να επιλέξεις να ανήκεις και εσύ στο πλήθος και μαζί του να βουτήξεις και εσύ στην λάσπη. Ο Dajuan Wagner δεν ήταν όμως έτσι. Γεννημένος στις 4 Φεβρουαρίου του 1983 στο Camden του New Jersey, ο Juanny, όπως τον έλεγε η οικογένεια του, ξεχώρισε από μικρός. Από την αρχή της καριέρας του στο κολέγιο φαινόταν ότι είναι διαφορετικός από τους υπόλοιπους. Ο κόσμος γέμιζε τα γήπεδα για να τον δει να παίζει. Έκανε sold out στο 8.000 θέσεων γήπεδο του πανεπιστημίου Rutgers. ΤΟ κοινό ήθελε να δει το ποσό καλός είναι ο γιος του Milton (Ο πατέρας του ήταν πρώην NBAer), να πάρει μια δόση από την λεγόμενη λάμψη του μικρού αλλά ποτέ κανείς δεν περίμενε ότι ο ύψους 1,88 Dajuan θα είναι τόσο καλός. Στα 4 χρόνια που έμεινε στο λύκειο του Camden έκανε μαγικά πράγματα. Ιδιαίτερα η τελευταία του χρονιά ήταν μοναδική. Έσπασε το φράγμα των 50 πόντων 4 φορές, τελείωσε την σεζόν με 42,5(!) πόντους μέσο όρο ενώ σε ένα παιχνίδι έγραψε 100 πόντους με 42/60 σουτ. Τελείωσε την καριέρα του στο λύκειο έχοντας πετύχει 3.462 πόντους, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ για την πολιτεία του New Jersey. Μιας πολιτείας που μεταξύ άλλων έχει βγάλει παίκτες όπως ο Rick Barry και ο Kyrie Irving. Με αυτές του τις επιδόσεις, την τελευταία του χρονιά κέρδισε το βραβείο του καλύτερου παίκτη λυκείων. Η επιλογή να πάει απευθείας στο NBA ήταν υπαρκτή. 3 παίκτες της φουρνιάς του το έκαναν και δεν έχασαν θέσεις στο Draft. Ο Kwame Brown επιλέχθηκε στο νο1 του Draft του 2001. Ο Tyson Chandler στο νο2 και ο Eddy Curry στο νο4. Ο Wagner όμως επιλέγει το κολέγιο. Πηγαίνει στο Memphis του θρυλικού John Calipari, όπου θα καταφέρει να κάνει το παιχνίδι του ακόμα πιο αστραφτερό. Στην μοναδική του χρονιά εκεί θα γράψει 21 πόντους και 3,6 assists μέσο όρο, αλλά οι Tigers δεν θα καταφέρουν να αγωνιστούν στο τουρνουά του NCAA. Είχε έρθει η ώρα του NBA.



Σε μια χρονιά γεμάτη από ταλέντα και εκπλήξεις, ο Wagner πέφτει στο νο6 του Draft του 2002 και τους Cleveland Cavaliers. Δεν υπήρχε αμφιβολία. Ο ύψους 1,88 guard από το Camden ήταν έτοιμος για την μεγάλη Λίγκα. Τα προβλήματα όμως άρχισαν από πολύ νωρίς. Πριν την rookie σεζόν του, παθαίνει λοίμωξη στην ουροδόχο κύστη, περνάει 2 εβδομάδες στο νοσοκομείο, έχασε το training camp και τα πρώτα 14 παιχνίδια της σεζόν. Όταν επέστρεψε ο coach John Lucas τον έβαλε αμέσως στην αρχική πεντάδα, με αποτέλεσμα στους 6 από τους πρώτους 11 αγώνες του στο NBA να έχει πάνω από 25 πόντους. Τελειώνει την σεζόν με 13,4 πόντους μέσο όρο αλλά τον Μάρτιο τραυματίζεται στο δεξί του γόνατο και χάνει την υπόλοιπη σεζόν. Οι πολύ νεανικοί Cavaliers τελειώνουν μια απογοητευτική σεζόν με 17-65 αλλά παίρνουν ως αντάλλαγμα το νο1 στο Draft του 2003. Εκεί η μόνη ξεκάθαρη επιλογή είναι ο Lebron James. Το δίδυμο Βασιλιάς-Μεσσίας, James-Wagner, ήταν φτιαγμένο για να πάει πολύ μακριά το Cleveland.




Η μοίρα όμως είχε διαφορετική άποψη. Ταλαιπωρημένος από τραυματισμούς και έχοντας έλκος στο παχύ έντερο, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να το αφαιρέσει, παίζει 55 παιχνίδια σε 3 σεζόν (44 την σεζόν 2003-2004, 11 την σεζόν 2004-2005, κανένα την σεζόν 2005-2006), χάνει 20 κιλά και μαζί με όλα αυτά και το stardom του. Οι Cavaliers τον αποδεσμεύουν αλλά βρίσκει θέση στο ρόστερ των Warriors. Υπογράφει για 2 χρόνια, αλλά δεν νιώθει καλά. Ζαλίζεται και εμφανίζονται και αλλά προβλήματα υγείας. Παίζει μόλις 1 παιχνίδι τον Νοέμβριο και η ομάδα κάνει buyout το συμβόλαιο του. Το NBA έχει κλείσει πια τις πόρτες του. Πηγαίνει στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Πολωνία και την Προκομ, αλλά και πάλι οι τραυματισμοί δεν τον αφήνουν να παίξει. Τελικώς ανεπίσημα αποσύρεται. Ένας παίκτης που έδωσε στην κρύα και σκοτεινή πόλη του Camden κάτι για να είναι περήφανη.

Η καριέρα του Wagner σταμάτησε πολύ απότομα και άδικα. Οι τραυματισμοί και τα σοβαρά προβλήματα υγείας στέρησαν από τους Cavaliers ένα καλύτερο μέλλον , από εμάς τους fans πολλά highlights και κείμενα θαυμασμού και κυρίως από τον Wagner μια πολύ λαμπρή καριέρα. Σε αυτήν την ζωή δυστυχώς δεν έχει σημασία μόνο πόσο καλός είσαι. Η τύχη είναι ένας σημαντικός παράγοντας.



Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Labels

Αναγνώστες