Πέμπτη 2 Μαΐου 2019

Final 4 2019

Το παζλ του final 4 ολοκληρώθηκε. Ρεάλ Μαδρίτης, Φενέρμπαχτσε, Τσσκα Μόσχας και Ανατολού Εφές είναι οι 4 φιναλίστ για το 2019. Για πρώτη φορά στα χρονικά 2 ομάδες της Τουρκίας θα βρίσκονται στο final 4, το οποίο φέτος θα φιλοξενηθεί από τους Βάσκους στην Ισπανία.


Η πρώτη χρονικά ομάδα που προκρίθηκε στο final 4 ήταν η Ρεάλ. Οι Ισπανοί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά απέκλεισαν τον Παναθηναϊκό, σχετικά εύκολα, με 3-0. Κορυφαίος της σειράς ο Facundo Campazzo, ο οποίος όχι μόνο βοήθησε επιθετικά την ομάδα του σε σκοράρισμα και δημιουργία, αλλά ήταν αυτός ο οποίος κατάφερε σε πολλά σημεία να εκνευρίσει τον ηγέτη των πράσινων, Νικ Καλάθη. Σημαντική βοήθεια ήρθε και από τους Rudy Fernandez και Jeffery Taylor αλλά φυσικά και από τον Edy Tavares, ο οποίος με τα 221 εκατοστά του, ήταν ο φόβος και ο τρόμος στις 2 ρακέτες.


Δεύτερη ομάδα του final 4 ήταν η Φενέρ. Οι Τούρκοι επικράτησαν με τεράστια διαφορά της Ζαλγκίρις στο πρώτο ματς, ωστόσο στο 2ο τα βρήκαν σκούρα και ηττήθηκαν εντός έδρας. Η σειρά μεταφέρθηκε στη Λιθουανία με το πλεονέκτημα έδρας πλέον για τους γηπεδούχους. Η ομάδα του Ζοτς όμως, σοβαρεύτηκε και επικράτησε και στα δύο παιχνίδια επί Λιθουανικόυ εδάφους και πήρε το εισήτήριο για τον ημιτελικό. Εκεί όπου ο Κώστας Σλούκας θα δικεδικήσει το 4o τρόπαιο της καριέρας του και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς το 10ο!



Από το final 4 δε θα μπορούσε φυσικά να λείπει και η Τσσκα. Οι Ρώσοι, αν και δύσκολα, κατάφεραν να ξεπεράσουν το εμπόδιο της Μπασκόνια με 3-1. Μπορεί να δέχτηκαν το break στο δεύτερο παιχνίδι, ωστόσο κατάφεραν να ανακάμψουν και με κορυφαίο τον Nando de Colo επικράτησαν και στα 2 ματς στη Βιτόρια. Η ρώσικη αρκούδα μετρά πλέον 8 σερί παρουσίες σε final 4 και 16 τα τελευταία 17 χρόνια. Οι αριθμοί αυτοί προφανώς και προκαλούν δέος, ο απολογισμός ωστόσο των μόλις 3 κατακτήσεων μπορεί να χαρακτηριστεί δικαιολογημένα από πολλούς μικρός.


Η τελευταία ομάδα που προκρίθηκε στο final 4 ήταν η Εφές. Οι Τούρκοι χρειάστηκαν να φτάσουν στο game 5 για να λύσουν τις διαφορές τους με την Μπαρτσελώνα. Οι Ισπανοί έκαναν το break στο game 2 και προσδωκούσαν να τελειώσουν τη σειρά στην Ισπανία. Ο Shane Larkin είχε όμως διαφορετική άποψη και με μια εκπληκτική εμφάνιση στο 3ο παιχνίδι πήρε πίσω το πλεονέκτημα έδρας για την Εφές. Η προιστορία που θέλει νικητή τον γηπεδούχο σε 5ο παιχνίδι συνεχίστηκε και σε αυτό το ζευγάρι με την Εφές να ευστοχεί σε 17 τρίποντα σε συνολικά 39 προσπάθιες και όπως είναι λογικό ομάδα που ευστοχεί σε 17 τρίποντα είναι σχεδόν αδύνατον να χάσει.




Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Labels

Αναγνώστες